В Італії зробили резонансну заяву щодо ударів по території РФ та іноземних військ в Україні

В Італії заявили, що вони не дають дозвіл Україні на те, щоб вона використовувала її зброю для завдання ударів по території РФ. Як відзначив голова МЗС Антоніо Таяні, Італія не воює з РФ і проти, щоб війська НАТО воювали з нею

Як повідомив Антоніо Таяні, Італія дозволяє Україні використовувати зброю, яку їй передає, тільки в межах країни і не дозволяє застосовувати її для завдання ударів по території Росії.

В Італії зробили резонансну заяву щодо ударів по території РФ та іноземних військ в Україні

Антоніо Таяні

"Усі військові засоби, які ми надсилаємо, призначені для використання тільки на території України",

- сказав Таяні і додав, що насправді Італія не передає Україні зброю, яку б Київ міг використати для того, щоб вдарити по території Росії.

Окрім того, міністр закордонних справ прокоментував заяву президента Франції Еммануеля Макрона, який допусти відправку французьких військ в Україну. За його словами, рішення такого характеру ухвалює НАТО, а Італія є членом Альянсу.

"Ми не воюємо з Росією, і ми проти відправки військ, які б воювали проти росіян",

– заявив очільник міністерства закордонних справ.

Нагадаймо, портал "Коментарі" розповідав, що міністр закордонних справ Британії Девід Кемерон повідомив, що Лондон дозволив Києву використовувати британську зброю для завдання ударів по території Росії. За його словами, такі дії є цілком справедливими, адже Росія завдає ракетних ударів по всій території України.

Така заява викликала істерію в Кремлі і МЗС країни-агресора навіть викликало британського посла. Після цього в міністерстві заявили, що попередили Британію, що у разі використання її зброї для ударів по території РФ, вони завдадуть ударів у відповідь. Наприклад, заявили в МЗС РФ, російські терористи можуть знищити бази британських військових, як в Україні, так і за її межами. Проте відомо, що Британія не має своїх баз на території України.


Wiki