Сільська адміністрація на Херсонщині переплатила постачальнику електроенергії майже третину мільйона

Фото ілюстративне: Prostopravo

За втручання прокуратури постачальника електроенергії зобов’язано повернути бюджетні кошти

Про це повідомили в пресслужбі Херсонської обласної прокуратури.

У дописі наголосили, що йдеться про майже 300 тисяч гривень надмірно сплачених бюджетних коштів постачальнику електроенергії. Суд підтримав доводи прокурора та визнав їх обґрунтованими.

Зазначається, що прокурори Олешківської окружної прокуратури виявили черговий факт порушень та довели його у суді. Так, Господарський суд міста Києва задовольнив позов окружної прокуратури в інтересах держави до енергопостачальної компанії. Прокурори у суді довели недійсність додаткових угод до договору постачання електроенергії для Дар’ївської сільської військової адміністрації Херсонської області, якими необґрунтовано було збільшено вартість наданих послуг.

Наразі прокуратурою вживаються заходи для реального виконання судового рішення та повернення грошей до місцевого бюджету.

Раніше повідомлялось про те, що заявлено позов про припинення правовідносин на Херсонщині на суму понад 46 млн₴ Так, Херсонською обласною прокуратурою за результатами вивчення стану додержання вимог чинного законодавства при використанні бюджетних коштів їх розпорядниками, виявлено порушення при укладенні договору між державним підприємством та товариством з обмеженою відповідальністю. Предметом правочину є проведення у 2024 році капітального ремонту за бюджетні кошти вулично-дорожньої мережі у Чорнобаївській громаді, вартістю понад 46 млн₴

Також завдяки прокуратурі автономії на користь ДП "Артек" з Криму стягнуто 327 тисяч гривень. Мова йде про надмірно сплачені у 2020 році кошти за договорами про постачання електроенергії, з причини безпідставної зміни їх істотних умов компанією-постачальником.


Wiki