У ТЦК попередили, що за втручання у їх роботу передбачено ув’язнення: скільки років

У Хмельницькому ТЦК попередили громадськість, що втручання в роботу співробітників ТЦК може загрожувати ув’язенням.

Пресслужба Хмельницького обласного ТЦК та СП звернулась до громадськості, блогерів та експертів з повідомленням, що за поширення інформації про перебування чи пересування співробітників ТЦК можна отримати термін 5-8 років позбавлення волі.

У ТЦК попередили, що за втручання у їх роботу передбачено ув’язнення: скільки років

За перешкоджання роботі працівників ТЦК можна отримати 5-8 років ув’язнення. Фото з відкритих джерел

У Хмельницькому ТЦК попередили, що поширення інформації про діяльність працівників ТЦК щодо виконання ними заходів оповіщення підриває авторитет ЗСУ.

"Поширення інформації в соціальних мережах інтернет, спільнотах месенджерів, щодо місця перебування, пересування військовослужбовців ТЦК Хмельницької області під час виконання ними заходів оповіщення військовозобов’язаних громадян — призводить до розкриття форм та методів виконання завдання з призиву на військову службу для захисту України, а також призводять до підриву авторитету Збройних Сил України у суспільстві", — наголосили в ТЦК.

Також у пресслужбі Хмельницького обласного ТЦК зазначили, що подібна діяльність може містити ознаки злочину за статтею 114-1 КК щодо перешкоджання законній діяльності ЗСУ.

"Які виражаються у втручанні в цю діяльність, створенні перешкод, перепон, спрямованих на недопущення, припинення чи заборону проведення окремих дій підрозділами ЗСУ та іншими військовими формуваннями… або істотному зниженні її ефективності, за що передбачена відповідальність у виді позбавлення волі від п’яти до восьми років", — попередили в ТЦК.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у ТЦК вказали, коли українським чоловікам потрібно прийти до військкоматів для оновлення своїх даних.

Також "Коментарі" писали, що у ТЦК сповістили про смерть військовозобов’язаного через епілептичний напад.


Wiki