Заміна Байдена на Мішель Обаму: Що дасть Україні така рокіровка

Якщо раптом Джо Байден відмовиться приймати участь у виборах на користь Мішель Обами, то для України нічого не зміниться, вважає політтехнолог Олексій Голобуцький. При цьому він додав, що родина Обами мала «мляву» позицію щодо України

Вибір між 81-річним Джо Байденом, якого 2/3 американців вважають "застарим", і 77-річним Дональдом Трампом може отримати альтернативу. Адже в Європі з’явились чутки, що на з’їзді Демократичної партії в серпні, тобто, за три місяці до виборів, Байден може зробити "грандіозний жест" — взяти й оголосити, що усувається з виборів і політики. При цьому він може запропонувати на своє місце Мішель Обаму.

Заміна Байдена на Мішель Обаму: Що дасть Україні така рокіровка

Мішель Обама

Як вважає політтехнолог Олексій Голобуцький, для України ця рокіровка навряд щось змінить, бо не скажеш так одразу, що для нас більш невигідно.

"З одного боку, традиційна млява, м’яко кажучи, позиція родини Обам щодо російської агресії і Росії як такої (нагадаю, Барак Обама був обраний 44-м президентом США 2009 року і лишався на посаді до 2017-го — тобто, початок цієї війни припав саме на його правління, і щось він ніяких помітних рухів в бік стримування Путіна і підтримки України не зробив). З іншого боку, принциповий і послідовний вибір Байдена на користь дуже поступової аж до постійного запобігання ескалації — метод "варіння жаби",

- відзначив експерт, і додав, що наразі мова йде лише про чутки.

Нагадаймо, портал "Коментарі" розповідав, що за інформацією західних ЗМІ, Джо Байден може відмовитися бути кандидатом в президенти США на користь Мішель Обами, яка має підтримку серед американців і може стати для Дональда Трампа "неприємним сюрпризом", адже тоді йому доведеться цілковито змінювати свою передвиборну кампанію.

Як вважають експерти, Байден може відмовитися від участі у президентській гонці за двох обставин. По-перше, якщо він матиме значні проблеми зі здоров’ям. По-друге, якщо його рейтинги будуть не надто високими.


Wiki