Саміт миру під загрозою зриву: що заявив Зеленський

Президент попередив, що Путін спробує зірвати Саміт миру

Російський диктатор Володимир Путін намагатиметься використати будь-яку нагоду, щоб зірвати роботу Глобального саміту миру, який у середині червня має відбутися у Швейцарії. Путін розуміє вагу цього заходу і тому не може дозволити допустити його проведення. Як передає портал "Коментарі", про це президент України Володимир Зеленський заявив у своєму традиційному вечірньому відеозверненні до українців.

Саміт миру під загрозою зриву: що заявив Зеленський

Український лідер зазначив, що Україна та Швейцарія вже завершили направлення запрошень на Саміт миру, який відбудеться 15 та 16 червня.

На переконання президента, цей саміт буде першим реальним шансом розпочати відновлення справедливого миру.

"Ми всі повинні розуміти, що лише глобальна сила здатна примусити Росію до миру, і саме тому працюємо, щоб залучити якнайбільше учасників до Саміту у Швейцарії та відповідної комунікації. Маємо також розуміти і те, що Путін спробує і різними маніпуляціями, і силою ударів своїх терористів зірвати цю роботу, наші зусилля, спробує послабити українські позиції", – попередив глава української держави.

Він наголосив, що всі наші позиції – і на полі бою, і в дипломатії, і в інформаційній сфері – мають бути зараз однаково сильними, щоб усім українцям наближати наші результати. Окупанти повинні втратити можливість тиснути та отримувати щось для себе. Тому наша сила, наші можливості, наша зброя, єдність із партнерами – все це має працювати разом, наголосив президент.


Wiki