Сайт президента не приймає петицію про розблокування допомоги «Азову» зі сторони США

Командир «Азову» Денис Прокопенко розповів, що сайт президента не приймає петицію щодо розблокування допомоги «Азову» зі сторони США. За його словами, ситуація виглядає максимально дивною з огляду на заслуги бійців

Як повідомив Денис Прокопенко, склалася дивна ситуація, коли петиція про розблокування надання зброї та допомоги 12-ій бригаді спеціального призначення "Азов" з боку Сполучених Штатів, відхилена.

Сайт президента не приймає петицію про розблокування допомоги «Азову» зі сторони США

Денис Прокопенко

В цьому контексті Прокопенко нагадав, що "Азов" приймав участь в обороні Маріуполь у 2022 році, при цьому використовував обмежені ресурси та застарілі зразки озброєння. За його словами, така ситуація стала наслідком поправок в законах Сполучених Штатів, які діють з 2017-го року, та блокують "надання зброї та забезпечення навчання або іншої допомоги для батальйону "Азов".

При цьому Прокопенко підкреслив, що "Азов" багато раз демонстрував свій професіоналізм та ефективність, проте поширення російської ворожої пропаганди і далі продовжує сприяти обмеженню доступу до сучасної західної зброї 12-ій бригаді "Азов".

"Публікацію петиції, яка закликає політичне керівництво України докласти всіх зусиль, аби поправку про заборону надання "Азову" американської зброї було вилучено з законів США про консолідовані асигнування, було відхилено",

— заявив Прокопенко і додав, що сайт офіційного інтернет-представництва Президента України відхилив петицію "Азова" два рази.

Як підкреслив Прокопенко, "Азов" уже довів кров’ю свій професіоналізм, а також рішучість у відбитті російської агресії. За його словами, бійці 12-ої бригади "Азов" щодня захищають увесь цивілізований світ і мають потребу у підтримці щодо питання в отриманні сучасного західного озброєння.

Нагадаймо, портал "Коментарі" розповідав, що "Азов" неодноразово ставав жертвою ворожої пропаганди, але в міру сил намагався вирішувати проблеми.


Wiki