РФ: у Петербурзі затриманий опозиціонер Олександр Скобов

Російський публіцист і дисидент Олександр Скобов

Учасника опозиційного Форуму вільної Росії, публіциста Олександра Скобова затримали в Санкт-Петербурзі за звинуваченням у сприянні терористичній діяльності, повідомив пізно ввечері 2 квітня в мережі Х опозиційний активіст Володимир Волохонський.

Про причину затримання повідомлень немає. У березні Скобов був включений міністерством юстиції до реєстру так званих іноземних агентів.

У березні в інтервʼю виданню «Окно» 66-річний Скобов заявив, що закликає допомагати російським добровольчим батальйонам, які воюють на боці України. Російська влада оголосила Легіон «Свобода Росії» та «Російський добровольчий корпус» терористичними організаціями.

За словами Скобова, він виступає проти заморожування конфлікту в Україні. «Лише перемога України, лише звільнення всіх захоплених Росією територій, відновлення кордонів 1991 року, репарації за агресію та передання суду тих членів військово-політичного керівництва Росії, які розвʼязали війну», – сказав він.

У публіциста вилучили телефон та компʼютер. Він не зміг взяти із собою ліки від діабету. Виданню «Ротонда» соратники Скобова сказали, що він має намір відмовитися від адвоката, про це пише і Волохонський.

Скобов за радянських часів випускав у Ленінграді антиурядовий журнал «Перспективи». У СРСР його двічі відправляли на примусове лікування через участь в опозиційній діяльності.

Форум



Wiki