Армія ДР Конго заявила про запобігання спробі перевороту

Президент ДР Конго Фелікс Чісекеді наразі не виступав зі зверненням щодо недільних подій

Армія африканської держави Демократична Республіка Конго заявила про придушення спроби перевороту й арешт підозрюваних, у тому числі кількох іноземців, після нападів на президентський палац і резиденцію близького соратника президента країни.

«Спроба державного перевороту була придушена силами оборони і безпеки. У спробі брали участь іноземці й конголезці. Їх нейтралізували», – заявив речник армії ДРК Сільвен Екенге у телезверненні 19 травня.

У коментарі агенції Associated Press він уточнив, що ймовірного керівника спроби перевороту, опозиційного політика Крістіана Малангу, який деякий час жив у США, вбили під час спроби захоплення президентського палацу після того, як він чинив опір арешту.

Серед підозрюваних були троє громадян США, у тому числі син Маланги, додав Екенге у коментарі AP.

Посол США в Конго Люсі Тамлін заявила, що в посольстві вкрай стурбовані повідомленнями про можливу участь американських громадян у спробі перевороту, і пообіцяла надати повне сприяння розслідуванню.

Президент ДР Конго Фелікс Чісекеді наразі не виступав зі зверненням щодо недільних подій.

Чісекеді був переобраний на другий термін президентства у грудні в ході хаотичного голосування на тлі закликів до повторного голосування з боку опозиції через, на їхню думку, відсутність прозорості.

Форум



Wiki