Росія вивела в Чорне море два носії «Калібрів» – ВМС

Загальний залп до 12 ракет. Фото архівне

Росія вивела в Чорне море два ракетоносії, повідомляють у телеграмі Військово-Морські сили ЗСУ.

«У Чорному морі 2 ворожі кораблі, серед яких 2 носії крилатих ракет «Калібр» загальним залпом до 12 ракет. В Азовському морі ворожі кораблі відсутні», – йдеться у повідомленні.

Напередодні ввечері РФ після тривалої перерви вивела у Чорне море підводний човен із «Калібрами», заявили в Силах оборони півдня.

У ніч на 8 травня російські сили завдали комбінованого удару ракетами різних типів та ударними БПЛА, застосувавши 55 ракет та 21 ударний безпілотник. За даними Повітряних сил ЗСУ, серед них були 4 крилаті ракети «Калібр», якими РФ атакувала із акваторії Чорного моря.

Уночі та вранці 8 травня по всій території України та Києві була оголошена повітряна тривога. За даними Міненерго, сили РФ атакували об’єкти генерації та передачі електроенергії у шести областях – Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Львівській, Івано-Франківській, Вінницькій областях. Також через російську атаку на Кіровоградщині травмована дитина, на Київщині постраждали двоє людей.

За даними МВС, сили РФ атакували 7 регіонів України – під удар потрапили об’єкти енергетичної інфраструктури, близько 30 житлових будинків, громадський транспорт, автомобілі. У Запоріжжі пошкоджена будівля пожежно-рятувальної частини.

Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Форум



Wiki