115 бригада заперечує свою відповідальність за провал оборони в Очеретиному

115 окрема механізована бригада ЗСУ заперечує заяву засновника DeepState Романа Погорілого про те, що за “крах оборони в районі населеного пункту Очеретине” відповідальна їхня бригада. Про це йдеться у повідомленні бригади у "Фейсбуці".

“Звинувачення з боку Романа Погорілого є неправдивими. Звинувачення хто винен або не винен встановлює виключно комісія за результатами розслідування”, — зазначила у бригаді.

Військові пояснили, що бригада зайняла смугу оборони перед населеними пунктами від Очеретиного до Керамік. Там противник щодня завдавав по 20 — 30 ударів КАБами, обстрілював артилерією, мінометами, великою кількістю FPV-дронів, а також скидами, зокрема з хімічної речовини. Це знищило певну кількість позицій разом з особовим складом.

“Тим не менше, всі бійці 115-ї бригади ЗСУ, які були на позиціях, не тікали, вели бої з силою противника, який перевищував наші сили в 10-15 разів, захищаючи кожен метр української землі, тим самим вони надали можливість, утримуючи ворога, закріпитись бригаді на більш вигідних позиціях, на підступах до околиць населеного пункту Очеретине, захистити населений пункт і дати змогу вступити в бій іншій свіжій бригаді, яка замінила 115-у ОМБр для подальшого захисту населеного пункту Очеретине”, — наголосила бригада.

За словами військових, противник попри втрати кидав все нові та нові сили на штурм. “Якщо раніше він застосовував штурмові групи до 5 військовослужбовців, то на нашому напрямку в одній штурмовій групі використовував до 15 військовослужбовців, а такі групи йшли по двох або трьох напрямках”, — йдеться в повідомленні.

“Ще раз хочемо звернути увагу на те, що 115-а бригада передала смугу відповідальності в районі околиць населених пунктів Очеретине та Керамік іншій бригаді. Тоді ці населені пункти були під контролем ЗСУ. Також стверджуємо, що жоден штатний підрозділ 115-ї бригади ЗСУ позицій не залишав і не тікав, як це подають російські ЗМІ, а героїчно тримав оборону”, – наголосили у бригаді.

На даний час по даним подіям працює комісія і ведеться службове розслідування. Після завершення розслідування буде наданий детальний коментар щодо подій під Очеретиним.

  • Співзасновник і аналітик платформи DeepState Роман Погорілий в інтерв’ю Radio NV 25 квітня заявив про провал фронту і великі втрати в Очеретиному, за що, за його словами, відповідальне командування 115 ОМБр.


Wiki