Сергій Чаус про ситуацію в Часовом Яру: "Евакуація зупинилася, а бої загострились"

Сергій Чаус про ситуацію в Часовому Яру: ‘Евакуація зупинилася, а бої загострились’

За словами Сергія Чауса, у Часовому Яру, на передовій Бахмутського напрямку, містяни уже рік живуть без води та електрики , а евакуація зупинилася.

Бойові дії на Бахмутському напрямку значного посилились. Зараз вони відбуваються на кордоні Часового Яру в Донецькій області. Сергій Чаус, голова місцевої військової адміністрації, під час ефіру телемарафону у четвер, 2 травня, повідомив, що в Часовоярській громаді залишилася 682 особи.

Ці жителі залишились у своїх домівках, незважаючи на зростаючу небезпеку нападів та боїв, які відбуваються просто біля їхніх порогів. Чаус також наголосив, що останнім часом процес евакуації майже зупинився, оскільки з Часового Яру цього тижня не виїхав жоден громадянин.

За його словами, це сталося через надзвичайно складну ситуацію в регіоні, де люди не мають доступу до електрики, газу та водопостачання вже понад рік. Залишаючись у своїх будинках попри невимовні труднощі, жителі Часового Яру продовжують покладатися на обмежені ресурси та власну стійкість у цей складний час.

Чаус закликав до збільшення підтримки з боку держави та міжнародних організацій, щоб забезпечити необхідну допомогу та відновлення інфраструктури, особливо у світлі того, що евакуаційні зусилля майже припинилися, а місцеві жителі опинилися в ізоляції від зовнішнього світу.

Росіяни прагнуть окупувати Часів Яр до кінця травня: чому контроль над містом важливий, читати тут.

Ще більше гарячих та ексклюзивних новин – у нашому Telegram-каналі та Facebook !



Wiki